O destinaciji

Kada pomislite na odmor iz snova, na prelepe peščane plaže od sitnog, belog peska, bistro tirkizno more, luksuz od kojeg zastaje dah…Vi, ustvari mislite na Maldive! Nenadmašna lepota tirkiznih laguna kao i beskonačne peščane plaže očaraće Vas na prvi pogled. Ova ostrvska zemlja smeštena je u Indijskom okeanu i zasigurno je jedna od najpopularnijh destinacija na svetu. Obuhvata 1200 ostrva, okruženih prelepim lagunama. Šaren i bogat podvodni svet, luksuzni hoteli – kojima ne mogu da odole ni najveći hedonisti, savršeni zalasci sunca samo su još neki od razloga zašto se Maldivi moraju naći na Vašoj listi putovanja. Bilo da putujete sa partnerom, sa porodicom ili prijateljima ili tražite savršen odmor za medeni mesec, Maldivi će uvek biti idealan izbor.

Korisne informacije

Viza: potrebna, dobija se na aerodromu po dolasku
Najbolji period za posetu: tokom cele godine
Valuta: rufija (1€ = 15 MVR)
Image 15 (traced)
Jezik: divehi
Glavni grad: Male; međunarodni aerodrom (Velana) smešten je na susednom ostrvu Hulhule
Aranžmani po Vašim željama, izaberite sami.
Datum putovanja
Broj noćenja i trajanje putovanja
Tip usluge i hotela
Mesto polaska
Maldives,paradise,scenery.,tropical,aerial,landscape,,seascape,with,long,jetty,

Pošaljite besplatan UPIT za putovanje iz snova

Ili zakažite video sastanak sa našim agentom

  Sve naše ponude obuhvataju:
  Avionski prevoz
  Smeštaj
  Transfer
  Administrativni troškovi rezervacije
  Pogledajte unapred pripremljene primere ponuda
  Pretraga ponuda

  Izaberite period putovanja

  April 2024 Maj 2024 Jun 2024 Jul 2024 Avgust 2024 Septembar 2024 Mart 2024
  Pretraga ponuda

  Maldivi 

  Pokušajte zamisliti rajske plaže, savršen odmor i maksimalnu privatnost, luksuz na svakom koraku.. Vodimo Vas na jednu od najpoželjnijih destinacija na svetu – čarobne Maldive! Nije tajna zašto Maldivi nose epitet „Raj na Zemlji“. Prva pomisao na njih vodi nas na predivne peščane plaže od sitnog belog peska i u tirkizne uvale.

  Maldivi su ostrvska država u Indijskom okeanu, koja teritorijalno pripada južnoj Aziji i udaljena je oko 700 km jugoistočno od Indije i Šri Lanke. Čini je oko 1200 koralnih ostrva, grupisanih u 26 atola. Svega oko 200 ostrva je naseljeno, a na određenom broju njih nikli su luksuzni hoteli. Princip je sledeći: jedno ostrvo – jedan luksuzni resort. Glavni grad Maldiva je Male i nalazi se na istoimenom ostrvu. Desetak minuta vožnje brodom od glavnog grada, udaljeno je ostrvo Hulhulé na kojem se nalazi međunarodni aerodrom – Velana. Pri sletanju na Maldive bićete u prilici da uživate u jedinstvenom pogledu na ovu veličanstvenu zemlju.

  Glavni grad Male je politički, ekonomski i trgovinski centar Maldiva. Ukoliko se pri Vašem dolasku ukaže nekoliko sati vremena dok čekate na transfer, svakako ih potrošite u obilasku glavnog grada i na taj način bar malo upoznajte kulturu i život lokalnog stanovništva. Preporučujemo da posetite Nacionalni muzej Maldiva, koji svedoči o njihovoj bogatoj istoriji kroz zbirku nakita kraljeva i kraljica, raznih spisa, oružja i oklopa.

  Putovanje ćete započeti u Beogradu, a do Maldiva možete stići preko Dohe, Dubaija ili Istanbula. Dužina Vašeg puta najviše zavisi od organizacije konkretne avio kompanije i u proseku traje oko 14h.

  Nakon Vašeg dolaska na aerodrom Velana, deli Vas samo još jedan korak do savršenog odmora, a to je transfer. Obavlja se najčešće brzim brodom, kombinacijom lokalnog leta i brzog broda ili hidroavionom. Međutim, važno je istaći da se transfer hidroavionom uglavnom dodatno naplaćuje i obavlja za vreme dnevne svetlosti.

  Klima na Maldivima je tropska, topla i vlažna, odlikuju je visoke temperature vode i vazduha, što je čini idealnom destinacijom za posetu tokom cele godine. Na klimu ove zemlje utiču sezonski vetrovi – monsuni, tj. suvi monsun, koji duva u periodu od novembra do aprila i donosi sušnije vreme; i vlažni monsun, koji duva u periodu od maja do oktobra i donosi više kiše. U vlažnijem periodu su cene aranžmana niže. Na godišnjem nivou, nešto je veća količina padavina na južnim atolima. Kiše se uglavnom javljaju u obliku kratkih i intenzivnih pljuskova, ali čak i taj kratkotrajni pljusak može izgledati romantično kada ga posmatrate iz Vaše luksuzne vile na plaži ili na vodi.

  Ova rajska ostrva ukrašava bogata vegetacija, posebno se izdvajaju guste šume sa tropskim drvećem poput kokosovih palmi, banana, mango, mangrove.. Pravo bogatstvo Maldivi kriju pod vodom, beskrajni koralni grebeni sa mnoštvom životinjskog sveta, posebno će obradovati ljubitelje ronjenja. Maldivi su jedna od najpopularnijih destinacija za ronjenje na svetu. Spremite se da upoznate male tropske ribe, kornjače, bebe ajkule, raže…ronjenje na Maldivima je zaista nestvarno iskustvo koje će Vam dugo ostati u najlepšem sećanju.

  Vaš odmor iz snova pronaći ćete u nekoj od kućica na vodi, budite se uz pogled na Indijski okean i uz šum talasa u tirkiznim lagunama. I najveći hedonisti neće odoleti. Pravu čar Maldiva doživite i u prelepim vilama na plaži, ušuškanim u palminim vrtovima. Svi koji žele malo aktivnije provesti svoj odmor, vožnja bicikla je idealan način da za kratko vreme obiđu ostrvo i istovremeno uživaju u lepoti pejzaža, zatim vožnja kajaka, pedaline, jedrenje, skijanje na vodi, surfovanje.

   

  Aerial,view,of,a,seaplane,approaching,a,tropical,island,in

  Da li možete zamisliti savršen medeni mesec? Zamislite ga na Maldivima! Leškarenje na belim, mekim plažama, šetnje uz zalazak sunca, romantične večere na plaži.. Mnogi hoteli nude i posebna iznenađenja za mladence. Bilo da ste mladenci ili ne, masaže su uvek odličan izbor da se u prelepim Spa centrima opustite uz mirise egzotičnog bilja i šum talasa u daljini. Poslednjih godina, međutim, Maldivi postaju sve atraktivnija destinacija za porodice. Uživajte sa decom u bezgraničnoj igri na plaži, u kupanju i istraživanju prelepog podvodnog sveta. Većina hotela nudi sjajne progame za decu, bilo da su to razne sportske igre na plaži, mini klubovi, mogućnost ronjenja, penjanje po stenama… Jedan momenat na koji želimo da skrenemo pažnju je izbor usluge u hotelu. Bitno je napomenuti da su cene vanpansionskih usluga prilično visoke i da je najbolja opcija uzeti minimum polupansion ili čak pun pansion, u slučaju da putujete sa decom ipak savetujemo All Inclusive uslugu kako biste ceo odmor proveli potpuno bezbrižno.

  Izdvajamo za Vas neke od najpopularnijih hotela među našim klijentima ali i generalno i to prema kategorijama:

  *Ekonomični hoteli: Villa Park Sun Island 4*, Paradise Island Resort & Spa 4*, Embudu Village 4*, Kuredu Island Resort & Spa 4*.

  *Deluxe hoteli: Meeru Island Resort & Spa 4*, Sun Siyam Olhuveli 4*, Sun Siyam Iru Veli 5*, Sun Siyam Iru Fushi Maldives 5*, Hard Rock Hotel Maldives 5*, Amari Havodda Maldives 5*, Cocoon Maldives 5*.

  *Premium hoteli: Baros Maldives 5*, Conrad Maldives Rangali Island 6*, Niyama Private Islands Maldives 5*, Six Senses Laamu 5*, Waldorf Astoria Maldives 6*, Baglioni Resort Maldives 5*.

  Posebna atrakcija Maldiva su i restorani pod vodom, koji će Vas u svakom slučaju fascinirati. Ne propustite mogućnost da bar jedan ručak ili večeru provedete na ovom nestvarnom mestu.

  Ithaa undersea restaurant – nalazi se u hotelu Conrad Maldives Rangali Island 6*. Večera pet metara ispod površine okeana, u prvom podvodnom restoranu na svetu, oduševiće i najzahtevnije goste. Neka sva Vaša čula uživaju uz vrhunska vina sa prelepim pogledom na korale i šarenoliki podvodni svet.

  U blizini hotela Niyama Private Islands Maldives 5* nalazi se podvodni restoran Subsix. Do restorana ćete stići gliserom, a onda ušuškani u svom separeu posmatrati čarobni podvodni svet oko sebe i uživati u specijalitetima.

  Mnogo je razloga zašto su baš Maldivi jedna od najposećenijih destinacija na svetu. Uz brojne hotele koji nude konstantne popuste, kontaktirajte nas već danas da i Vama sa zadovoljstvom preporučimo jedno od rajskih ostrva. Posetite Maldive i doživite ih na pravi način! Iskustvo je jedinstveno.

   

  Kontakt
  Travel Master Mapa Img (1)
  Kontaktirajte nas

  Pon-pet: 10-18h;
  Sub: 10-15h;

  Balkanska 27, Beograd (centar)

  Ili zakažite video sastanak sa našim agentom